Particuliere tuin
Particuliere toepassing

VRUCHTBAARHEID VAN UW TUIN OMHOOG

Ook voor het onderhouden van uw tuin of bijvoorbeeld het bewerken van de grond in uw moestuin, is champost een uitstekende bodemverbeteraar. Zeker na verloop van tijd verliest grond waarop bewerkt wordt zijn werkbare voedingsstoffen. De aarde moet dus regelmatig een extra impuls krijgen om weer te kunnen zorgen voor een goede waterhuishouding en het afgeven van vruchtbare stoffen aan uw beplanting. Om de bodemvruchtbaarheid goed op peil te brengen en ook te houden, is het dus belangrijk om voldoende organisch materiaal op uw grond aan te voeren. Organische stof absorbeert mineralen als kalium, calcium, magnesium en ammonium. Deze spoelen daardoor minder snel uit.

KALK

Champost bevat relatief veel kalk. Het aanwezige calcium komt voornamelijk uit de schuimaarde (bestanddeel van de dekaarde bij de teelt van champignons). Door de hoge kalkhoeveelheden werkt champost niet verzurend, maar verhoogt de pH-waarde. Bij veel organische meststoffen is dit wel het geval.

GEEN ONKRUIDZADEN IN CHAMPOST

Groot voordeel bij de toepassing van champost als bodemverbeteraar is verder dat het absoluut geen onkruidzaden bevat. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld groencompost, waarbij dit wel het geval is.

GROND LOSSER VAN STRUCTUUR

De samenstelling van champost is effectiever en beter dan de meeste organische meststoffen. Het product is gefermenteerd, waardoor het beter verteerbaar is voor het bodemleven. Bovendien komen de mineralen sneller en regelmatiger vrij dan bijvoorbeeld bij compost het geval is. Ook bij het bewerken van de grond zult u merken dat, bij het regelmatig toepassen van champost, de grond veel losser is van structuur. Dit komt door de aanwezigheid van meer organische stof in de grond.

  • Uitstekende bodemverbeteraar
  • Champost rijker aan effectieve organische stof
  • Geen onkruidzaden in champost
  • Grond houdt makkelijker zijn vocht vast
  • Samenstelling champost effectiever dan de meeste andere organische meststoffen

WAT LEVERT HET MIJ OP?

Vul ons formulier in en ontvang een vrijblijvend advies m.b.t. uw bodemverbetering

VRAAG ADVIES AAN
© Copyright 2015 • Champostverkoop.nl