CHAMPOST, DE IDEALE ONDERSTEUNING VOOR UW FRUITTEELT

Om uw zorgvuldig ingerichte fruitteelt proces nog beter te laten verlopen, is de toepassing van champost een prima ondersteuning. Denkt u bijvoorbeeld aan het afdekken van de kwetsbare jonge aanplant. Of nog eerder in het proces, bij het verbeteren van de bodemstructuur. Om de bodemvruchtbaarheid goed op peil te brengen en ook te houden, is het belangrijk om voldoende organisch materiaal op uw grond aan te voeren. Ook tijdens de vorstperiode is champost een zeer welkome bescherming door het afdekken van de onderstammen van de appel- en perenbomen.

ORGANISCH- EN ANORGANISCH DEEL BINNEN MINERALENRUIMTE

Binnen de huidige wet- en regelgeving is onder andere de mineralenruimte op uw perceel vastgelegd. Als fruitteler moet u van te voren goed berekenen welk deel van de mineralenruimte u in organische- en welk deel in anorganische vorm u aan gaat wenden. U komt er dan al snel achter dat champost één van de beste manieren is om te investeren in de bodemvruchtbaarheid van uw grond. Een vergelijk met andere bodemverbeteraars, laat zien dat champost 9x zoveel effectieve organische stof bevat dan bijvoorbeeld drijfmest.

AANVULLEN NATUURLIJKE ORGANISMEN

De organische stof die na één jaar overblijft in de bodem noemen we de effectieve organische stof. Omdat champost rijker is aan effectieve organische stof, is het dus een uitstekende verbeteraar van de vruchtbaarheid van uw bodem. Zeker op langere termijn zorgt het toevoegen van champost aan uw grond ervoor dat natuurlijke organismen worden aangevuld. Hierdoor kunnen planten en bomen meer en beter voedingsstoffen opnemen uit de grond. Omdat het product het grootste gedeelte van het jaar mag worden uitgereden binnen de huidige wet- en regelgeving, is het moment van toepassen nagenoeg vrij.

MINERALEN KOMEN SNELLER VRIJ

De samenstelling van champost is effectiever en beter dan bij de meeste organische meststoffen. Het product is gefermenteerd, waardoor het beter verteerbaar is voor het bodemleven. Bovendien komen de mineralen sneller en regelmatiger vrij dan bijvoorbeeld bij compost het geval is.

  • Uitstekende afdekker van de jonge aanplant
  • Prima bodemverbeteraar
  • Bescherming tegen vorst
  • Afdekken van onderstammen van fruitbomen
  • Samenstelling champost effectiever dan de meeste andere organische meststoffen
  • Vrijwel het hele jaar beschikbaar en uitgereden

WAT LEVERT HET MIJ OP?

Vul ons formulier in en ontvang een vrijblijvend advies m.b.t. uw bodemverbetering

VRAAG ADVIES AAN
© Copyright 2015 • Champostverkoop.nl