Boomteelt

BOOMTEELT GROND MAKKELIJKER TE BEWERKEN DOOR TOEPASSING CHAMPOST

Als boomteler weet u als geen ander dat het optimaliseren van bodemvruchtbaarheid en het zorgen van een optimale bodemstructuur van groot belang is voor het succesvol telen van bomen. Door het intensieve gebruik van de bodem daalt het organische stofgehalte en hiermee de vruchtbaarheid van uw bodem. Om de boomteelt bodemvruchtbaarheid goed op peil te brengen en ook te houden, is het belangrijk om voldoende organisch materiaal op uw teeltbodem aan te voeren.

NEGEN KEER ZOVEEL EFFECTIEVE ORGANISCHE STOF

Binnen de huidige wet- en regelgeving is onder andere de mineralenruimte op uw perceel vastgelegd. Als boomteler moet u van te voren goed berekenen welk deel van de mineralenruimte u in organische- en welk deel in anorganische vorm u aan gaat wenden. U komt er dan al snel achter dat champost één van de beste manieren is om te investeren in de bodemvruchtbaarheid van uw grond. Een vergelijk met andere bodemverbeteraars, laat zien dat champost 9x zoveel effectieve organische stof bevat dan bijvoorbeeld drijfmest.

VRUCHTBAARHEID BODEM OMHOOG

De organische stof die na één jaar overblijft in de bodem noemen we de effectieve organische stof. Omdat champost rijker is aan effectieve organische stof, is het dus een uitstekende verbeteraar van de vruchtbaarheid van uw bodem. Zeker op langere termijn zorgt het toevoegen van champost aan uw grond ervoor dat natuurlijke organismen worden aangevuld. Hierdoor kunnen bomen meer en beter voedingsstoffen opnemen uit de grond. Omdat het product het grootste gedeelte van het jaar mag worden uitgereden binnen de huidige wet- en regelgeving, is het moment van toepassen nagenoeg vrij.

GROND OM KLUIT LOSSER VAN STRUCTUUR

De samenstelling van champost is effectiever en beter dan de meeste organische meststoffen. Het product is gefermenteerd, waardoor het beter verteerbaar is voor het bodemleven. Bovendien komen de mineralen sneller en regelmatiger vrij dan bijvoorbeeld bij compost het geval is. Ook bij het uitsteken van bomen zult u merken dat, bij het regelmatig toepassen van champost, de grond om de kluit van de boom losser is van structuur. Dit komt door de aanwezigheid van meer organische stof in de grond.

  • Uitstekende bodemverbeteraar
  • Champost rijker aan effectieve organische stof
  • Uw bodem beschermd tegen vorst met champost
  • Grond houdt makkelijker zijn vocht vast
  • Champost vrijwel het hele jaar beschikbaar en uitgereden
  • Samenstelling champost effectiever dan de meeste andere organische meststoffen

WAT LEVERT HET MIJ OP?

Vul ons formulier in en ontvang een vrijblijvend advies m.b.t. uw bodemverbetering

VRAAG ADVIES AAN
© Copyright 2015 • Champostverkoop.nl